Spanakopita vendégváró falatok esős napokra

Mára egy fenomenális recepttel készültem Neked, amit a Stahl magazin 2016 tavaszi száma tartalmazott.

Magazin elérhetősége itt: http://www.stahldirekt.hu/hu/ujdonsag/stahl_magazin_-_2016._tavasz  A család nagy kedvence lett. Fontos, hogy jó minőségű alapanyagokkal dolgozzunk és akkor garantált lesz a sikerünk.

Hozzávalók:

35 dkg friss spenót leszárazva (ez helyettesíthető a darabos fagyasztott spenóttal is)

1 csokor friss kapor

2 evőkanál olívaolaj

1 csokor újhagyma fehér része nagyon apróra vágva

frissen őrölt bors

25 dkg feta sajt

1 tojás

néhány csepp citromlé

2 csomag 6 lapos réteslap (2 x 15 dkg)

a kenéshez 10 dkg teavaj megolvasztva

Elkészítés:





A töltelékhez a spenótot blansírozzuk, majd jól kinyomkodva belőle a vizet a kaporral együtt apróra vágjuk. Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rádobjuk a kapros spenótot, megborsozzuk, majd megpároljuk. A fetát összetörjük egy villával és hozzákeverjük a tojást. A réteslapokat anélkül, hogy kihajtogatnánk 5 cm széles sávokra szeleteljük. Magunk elé veszünk egy sávot a többit addig vizes ruhába tesszük. A tekercset kihajtogatjuk és egymásra tesszük 2-2 csíkot, így 3 rétescsík lesz előttünk. Mindegyik réteget alaposan megkenjük olvasztott vajjal. A csíkok aljára teszünk egy egy teáskanál tölteléket, és 45 fokban elkezdjük a tésztát felhajtogatni. A végén szabályos háromszöget kell kapnunk. A háromszögeket sütőpapíros tepsire fektetjük. A tetejüket olvasztott vajjal megkenjük. 180 fokon vagy gáz sütő esetén 4-es fokozaton 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Körülbelül 48 db kis háromszög lesz belőle.

Jó étvágyat kívánok!

Tovább a blogra »