Mára egy fenomenális recepttel készültem Neked, amit a Stahl magazin 2016 tavaszi száma tartalmazott.
Magazin elérhetősége itt: http://www.stahldirekt.hu/hu/ujdonsag/stahl_magazin_-_2016._tavasz A család nagy kedvence lett. Fontos, hogy jó minőségű alapanyagokkal dolgozzunk és akkor garantált lesz a sikerünk.
Hozzávalók:
35 dkg friss spenót leszárazva (ez helyettesíthető a darabos fagyasztott spenóttal is)
1 csokor friss kapor
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor újhagyma fehér része nagyon apróra vágva
frissen őrölt bors
25 dkg feta sajt
1 tojás
néhány csepp citromlé
2 csomag 6 lapos réteslap (2 x 15 dkg)
a kenéshez 10 dkg teavaj megolvasztva
Elkészítés:
A töltelékhez a spenótot blansírozzuk, majd jól kinyomkodva belőle a vizet a kaporral együtt apróra vágjuk. Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rádobjuk a kapros spenótot, megborsozzuk, majd megpároljuk. A fetát összetörjük egy villával és hozzákeverjük a tojást. A réteslapokat anélkül, hogy kihajtogatnánk 5 cm széles sávokra szeleteljük. Magunk elé veszünk egy sávot a többit addig vizes ruhába tesszük. A tekercset kihajtogatjuk és egymásra tesszük 2-2 csíkot, így 3 rétescsík lesz előttünk. Mindegyik réteget alaposan megkenjük olvasztott vajjal. A csíkok aljára teszünk egy egy teáskanál tölteléket, és 45 fokban elkezdjük a tésztát felhajtogatni. A végén szabályos háromszöget kell kapnunk. A háromszögeket sütőpapíros tepsire fektetjük. A tetejüket olvasztott vajjal megkenjük. 180 fokon vagy gáz sütő esetén 4-es fokozaton 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Körülbelül 48 db kis háromszög lesz belőle.
Jó étvágyat kívánok!